Festival de nanociència

Amb motiu del festival de divulgació sobre nanotecnologia 10alamenos9 que se celebra un cop l’any a nivell nacional, estudiants i graduats de Nanociència i Nanotecnologia han participat com a voluntaris en diverses activitats durant aquesta edició. Gràcies a la proposta dels responsables i coordinadors del festival a els Centres Científics i Tecnològics de la UB (CCiTUB), la SCN² ha pogut col·laborar en l’organització i coordinació del festival a la seu del CosmoCaixa de Barcelona durant els dies 10, 11 i 12 d’abril.

Aquestes activitats, adreçades al públic general i, especialment, a estudiants d’ESO i Batxillerat, buscaven apropar els avenços de la Nanotecnologia a la societat i despertar interès i vocació científica entre els i les joves assistents. Amb aquest objectiu, la seu de Barcelona ha comptat amb més de 40 ponents per a seminaris, s’han realitzat 30 sessions de tallers experimentals, més de 50 dinàmiques de co-creació, 16 entrevistes a joves nanos i s’ha comptat amb una gran exposició fotogràfica i de realitat virtual. La col·laboració de més de 40 voluntaris ha fet possible la participació de 18 escoles diferents i més de 1000 assistents.

Des de la SCN² volem destacar el cicle d’entrevistes que vam coordinar titulat “Pregunta a un/a nano” que va tenir lloc el dia 11 d’abril en el marc d’aquest festival i agrair a tots els participants per la seva col·laboració. Entre les 16 persones entrevistades, hi havia 8 estudiants del grau de Nanociència i Nanotecnologia, 4 estudiants de màster, 2 de doctorat i 2 persones més amb experiència laboral en els sectors de l’empresa i la divulgació. Amb aquestes entrevistes, en què garantim un equilibri de gènere i perfils professionals, acostem als assistents del festival els estudis, la recerca i el treball real que fan joves nanotecnòlegs/es. L’activitat va tenir un gran èxit que es va veure reflectit en l’interès i la gran participació del públic en el debat amb els nostres participants i el nostre increïble entrevistador, Guillem Domènech, doctorand de física de la UB. Més de 250 alumnes van discutir activament sobre el present i el futur de la nanotecnologia, el seu potencial i reptes, les seves sortides professionals i molt més.

Si t’has perdut el fil “Pregunta a un/a nano” i t’agradaria conèixer la visió que tenen els nostres col·laboradors sobre la nanotecnologia, pots trobar-ho en Facebook o Twitter.

I no et perdis la crònica sobre l’esdeveniment que una de les nostres nanotecnólogas entrevistades, Sarah Moreira, especialitzada en història de la ciència i divulgació, ha redactat per donar-nos a conèixer la seva experiència. I si t’ha agradat i vols llegir més articles sobre divulgació científica, no et perdis el seu blog (https://divulgamoreblog.wordpress.com/) i el seu perfil de Twitter: @sarahmorecast.

Moltes gràcies a tots!

 

Autora i traductora: Ana Ortiz.

Deixa un comentari